Om os

Velkommen til “Din grå nabo – et portræt af ulven”

Ulven, majestætisk og gådefuld, har altid spillet en central rolle i vores for-tælling om både dyr, natur og mennesker.

Ulven er et symbol på styrke og frihed, men dens tilstedeværelse som stort rovdyr nær by og mindre samfund har også udfordret vores forståelse og accept. Men selvom ulvens plads i det moderne samfund ofte er til debat, er der også stigende fokus på ulvens rolle i økosystemet og dermed på vigtigheden i at bevare dens plads i naturen. Også i den nære natur, som vi færdes i dagligt. Det er nemlig her, vi finder en meget stor del af Europas ulve. Måske endda de fleste, når alt kommer til alt. Ulven har nemlig tilpasset sig et liv i vores skygge og er blevet en slags genbo eller måske ligefrem nabo.

“Din grå nabo – et portræt af ulven” ser ikke kun på ulven som et toprovdyr i Europa. Kapitel for kapitel dykkes der også ned i forholdet mellem ulve og mennesker, fra dens dybe rødder i vores fælles historie til dens rolle i den aktuelle naturstrategi.

Ulven fortsætter nemlig med at være kilde til undren, respekt og diskussion.

Ulvebogen er dog ikke en debatbog. Det er et faktuelt og visuelt oplysnings-værk, der kommer rundt omkring ulven i Europa og til dels også andre steder i verden, hvor der lever varianter af ulven.

Når den sidste side i bogen er vendt, er man forhåbentligt blevet klogere på ulven og den verden, som den lever i.

God fornøjelse!

Redaktionen